35.47879284884586 24.063069011184762 https://weddingsincrete.gr/wp-content/uploads/2022/01/Icon-awesome-map-marker-alt.svg
Συχνές Ερωτήσεις

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς επιλέγω έναν διοργανωτή γάμου;

Ελέγξτε το προσωπικό του χαρτοφυλάκιο, όχι φωτογραφίες που έχετε κατεβάσει από το Pinterest. Η εμπειρία είναι το κλειδί. Ο καθένας πρέπει να ξεκινήσει από κάπου προφανώς, αλλά εάν ο διοργανωτής του γάμου σας έχει την απαραίτητη γνώση και εμπειρία, τα εξαιρετικά αποτελέσματα δεν θα είναι εγγύηση. Η ημέρα του γάμου σας είναι πολύ σημαντική για να ρισκάρετε κάτι να πάει στραβά. Όποιος κι αν επιλέξετε, η τιμή θα διαφέρει ανάλογα με την εμπειρία του.

Και φυσικά, προτιμήστε πάντα έναν τοπικό διοργανωτή γάμου! Δεν έχει νόημα να χρησιμοποιήσετε έναν διοργανωτή γάμου από την Αθήνα για να οργανώσετε το γάμο σας στη Μονεμβασιά ή στην Κρήτη. Ποιος ξέρει την Κρήτη καλύτερα από έναν ντόπιο; Το κόστος χρήσης ενός τοπικού διοργανωτή γάμου είναι επίσης πολύ χαμηλότερο. Θέλετε να πρέπει να πληρώσετε έξοδα ταξιδιού ή ακόμα και διαμονή και φαγητό για αυτόν και την ομάδα του. Κανείς δεν ξέρει το κατάλληλο άτομο για να βοηθήσει εάν προκύψει ανάγκη καλύτερα από έναν τοπικό διοργανωτή γάμου!!!

Πόσο κοστίζει ο στολισμός του γάμου;

Οι τιμές κυμαίνονται. Εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα και την ποσότητα των υλικών. Υπάρχουν απλά κορδόνια και κεντημένα, τούλι και γάζες ή ακόμα και μετάξι και βελούδο, απλά και χειροποίητα φαναράκια, τριαντάφυλλα και ορχιδέες. Είναι η κοπέλα που εργάζεται από το σπίτι της χωρίς εμπειρία και ο εξειδικευμένος ανθοπώλης με πολλά έργα στη ζώνη του. Θα βοηθούσε εάν είχατε έναν προϋπολογισμό στο μυαλό σας, ώστε αυτό που προτείνει ο ανθοπώλης να είναι εντός αυτού του εύρους τιμών. Θα εξοικονομούσε χρόνο! Και πάνω από όλα… Μην κόβετε τις γωνίες στη διακόσμηση του γάμου. Επιλέξτε τον καλύτερο φωτογράφο γάμου. Οι εικόνες κρατάνε για πάντα.

Πότε είναι η πιο δημοφιλής εποχή του χρόνου για γάμο στην Κρήτη;

Μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου είναι η πιο δημοφιλής εποχή του χρόνου για γάμο. Οι τιμές των πακέτων γάμου μας δεν αλλάζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Καθώς ο Ιούλιος και ο Αύγουστος είναι μήνες αιχμής, μπορείτε να περιμένετε ότι τα ξενοδοχεία και οι πτήσεις θα είναι πιο ακριβά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Σε κάθε περίπτωση, διοργανώνουμε γάμους όλο το χρόνο.

Πόσο νωρίτερα πρέπει να κάνω κράτηση;

Συνήθως, η κράτηση γίνεται 1 χρόνο νωρίτερα, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τον καλύτερο προμηθευτή για τις ανάγκες σας. Ο γάμος στην Κρήτη γενικά απαιτεί τουλάχιστον 2 μήνες νωρίτερα λόγω νομικών εγγράφων (δεδομένου ότι μας προμηθεύετε τα απαραίτητα εντός αυτού του χρόνου). Λάβετε υπόψη ότι χρειάζεται λίγος χρόνος στη χώρα σας για να οργανώσετε όλα τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένης της σφραγίδας Apostille. Για την ανανέωση του όρκου, απαιτούνται τουλάχιστον 3 ημέρες, δεδομένου ότι η επιλεγμένη ημέρα είναι διαθέσιμη.

Πόσο γρήγορα συναντάμε ή βλέπουμε τον συντονιστή του γάμου μας;

Η Wedding in Crete θα επικοινωνήσει μαζί σας δύο μέρες πριν την αναχώρησή σας για να κανονίσουμε ραντεβού για την αρχική συνάντηση. Συνήθως, η συνάντηση με τον διοργανωτή του γάμου σας πραγματοποιείται εντός των πρώτων 48 ωρών της διαμονής σας προκειμένου να έχετε αρκετό χρόνο για τυχόν αλλαγές ή επιθυμίες.

Μπορώ να παντρευτώ ένα Σαββατοκύριακο;

Οι περισσότερες γαμήλιες τελετές γίνονται Δευτέρα έως Παρασκευή στα Χανιά, εντός του δημαρχείου. Αν και η ρομαντική τελετή στην παραλία μπορεί να ακολουθήσει όποτε θέλετε, ακόμα και το Σαββατοκύριακο, αλλά σε αυτή την περίπτωση η χρέωση διαφέρει και ο διοργανωτής γάμου του Wedding in Crete πρέπει να ενημερωθεί αρκετά έγκαιρα.

Αναλαμβάνετε γάμους στη Σαντορίνη;

Φυσικά, είμαστε σχεδιαστές γάμου προορισμών, αναλαμβάνουμε γάμους στη Σαντορίνη, την Κρήτη και άλλα ελληνικά νησιά. Συνεργαζόμαστε με πωλητές σε πολλά από τα ελληνικά νησιά, ειδικά στην Κρήτη και τη Σαντορίνη.

Θα αναγνωριστεί νόμιμα ο γάμος μας στην πατρίδα μου;

Ναι, με εξαίρεση τις συμβολικές ευλογίες, ανανέωση όρκων που δεν χρειάζεται να πιστοποιηθούν.

Πώς μπορώ να δημοσιεύσω τα έγγραφά μου στους διοργανωτές γάμου;

Σας συνιστούμε να αποστέλλετε όλα τα νομικά έγγραφα με ασφαλή τρόπο παρακολούθησης της υπηρεσίας ταχυδρομείου/ταχυμεταφοράς, με τις χρεώσεις σας.

Θα γίνουν άλλοι γάμοι την ημέρα του γάμου μου;

Το Wedding in Crete προσφέρει πολιτική «ένας γάμος την ημέρα». Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε κράτηση μόνο για έναν γάμο την ημέρα για να αφιερώσουμε την πλήρη προσοχή μας και τις καλύτερες υπηρεσίες στο ζευγάρι.

Πότε θα λάβουμε το πιστοποιητικό γάμου μας;

Συνήθως η ληξιαρχική πράξη γάμου εκδίδεται αμέσως μετά το γάμο στην Κρήτη, αν και κάποια δημαρχεία χρειάζονται μερικές μέρες για να την εκδώσουν.

Ποιες ελληνικές παραδόσεις μπορούμε να ενσωματώσουμε στις γιορτές του γάμου μας;

Υπάρχουν πολλές ελληνικές παραδόσεις που μπορείτε να επιλέξετε για τον γάμο σας. Μερικές ιδέες είναι παραδοσιακά ελληνικά γλυκά γάμου που ονομάζονται ξεροτήγανα για το γαμήλιο πάρτι, μπομπονιέρες (δώρα για καλεσμένους) και το τυπικό ποτό, ρακή, τσικουδιά. Η πιο επιθυμητή και σημαντική παράδοση στην Κρήτη (ελληνική παράδοση γενικότερα) είναι τα στέφανα γάμου (στέφανα), που περιγράφουν τον απόλυτο συμβολισμό της ενότητας των ζευγαριών, παραδοσιακοί κρητικοί μουσικοί μπορούν να συνοδεύσουν το ζευγάρι στο δρόμο προς την παραλία.

Πώς θα φτάσουν ζευγάρι και καλεσμένοι στην τελετή;

Υπάρχουν διαφορετικές δυνατότητες μεταφοράς για τους καλεσμένους σας, ανάλογα με το πόσο κοντά βρίσκεται η διαμονή τους από την τοποθεσία. Ένας συνεργάτης του Γάμου στην Κρήτη, θα τους συνοδεύσει με μίνι λεωφορείο κατόπιν αιτήματός σας και το ζευγάρι μπορεί να ακολουθήσει με δικό του μεταφορικό μέσο ή να νοικιάσουμε οποιοδήποτε είδος αυτοκινήτου (στολισμένο, με σοφέρ, άμαξα, γάιδαρο, άλογο, ελικόπτερο, σκάφος, χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας γενικά) κατ’ απαίτησή σας.

Πρέπει να έχουμε κουμπάρα;

Φυσικά, μπορεί να έχετε στην τελετή σας στην παραλία αλλά στο δημαρχείο πρέπει να υπάρχουν δύο άτομα στον πολιτικό γάμο σας για να ενεργήσουν ως μάρτυρες. Μπορούμε να σας προσφέρουμε μάρτυρες εάν χρειαστεί.

Μπορώ να αλλάξω μια επιβεβαιωμένη ημερομηνία γάμου;

Είναι δυνατή η αλλαγή μιας επιβεβαιωμένης ημερομηνίας, αλλά θα ισχύουν τροποποιητικές χρεώσεις περίπου 100 ευρώ, για αλλαγές στις ημερομηνίες γάμου.

Θα γίνει η τελετή μου στη γλώσσα μου;

Στην Ελλάδα, ο νόμος απαιτεί από τον ληξίαρχο να εκτελεί την τελετή στα ελληνικά, στη συνέχεια θα μιλήσει στα αγγλικά από έναν μεταφραστή για να το καταλάβετε. Εάν επιθυμείτε η τελετή να μεταφραστεί σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα, ενημερώστε μας (ενδέχεται να ισχύουν επιπλέον χρεώσεις). Η ανανέωση του όρκου πραγματοποιείται στα Αγγλικά (κατόπιν αιτήματος και επιπλέον χρεώσεις)

Πώς πληρώνουμε;

Οι πληρωμές μας λαμβάνονται συνήθως σε τρεις δόσεις: 25% τέλος παρακράτησης κατά τον καθορισμό ημερομηνίας γάμου, σε Δημαρχείο μαζί με πλήρως δεσμευτικό συμβόλαιο, 5 εβδομάδες πριν την τελετή άλλο 35% και το υπόλοιπο 40% κατά την άφιξή σας στα Χανιά, στην πρώτη μας συνάντηση. Οι πληρωμές γίνονται απευθείας στον τραπεζικό μας λογαριασμό.

Μπορώ να δημιουργήσω το δικό μου πακέτο γάμου;

Μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας προτίμηση πακέτου μέσω της συγκεκριμένης φόρμας που σας παρέχουμε στον επαγγελματικό μας ιστότοπο Wedding in Crete.

Γιατί να επιλέξουμε τον «Γάμο στην Κρήτη»;

Είμαστε ντόπιοι. Γνωρίζουμε το νησί μας, τους καλύτερους πωλητές, μας ξέρουν και τους γνωρίζουμε, προσωπικά. Γνωρίζουμε όλα τα μυστικά σημεία. Είμαστε ανθοπώλες, σχεδιάζουμε μόνοι μας όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε για τη διακόσμηση του γάμου σας. Παρακολουθούμε εκθέσεις γάμου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Και φυσικά, έχουμε πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας.

Inquire now
Banner ESPA